Estadistica: contador de visitas

lunes, 5 de julio de 2010

1953. Falla Valenciana El Turia. Buenos Aires

La falla i la comissió amb la seua banda de música.
Primera falla que va contar amb recolzament oficial de les autoritats, principalment de l'Intendent de Buenos Aires, Jorge A. Sabaté. Aquell any de 1953 va tenir com a fallera major a Clotilde Arquedas. La primera es va plantar a l'any 1951.
.
C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: La Comissió. Títol: El Turia. Comissió: El Turia de Buenos Aires. Any: 1953. Suports i dimensions: 1 fot, 18 x 13 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
La falla construïda amb la direcció artística del comissionat faller Vicent Puig es va plantar al cor de la ciutat, a l'esplanada de l'Exposició Rural, molt a prop de la plaça d'Itàlia. El monument estava culminat per una figura de valenciana i el seu argument era mostrar als argentins els detalls d'una falla.
La mateixa nit de la cremà hi van assistir l'Intendent i altres personalitats. Els focs artificials i la cremà de la falla van ser una apoteosi i d'una emoció indescriptible. La premsa i les emissores de ràdio van informar sobre la festa i parlar de València es va posar en la primera noticia d'informació a Buenos Aires.
La falla construida bajo la dirección artística del comisionado fallero, Vicente Puig, se plantó en el corazón de la ciudad, en la explanada de la Exposición Rural, muy cerca de la plaza de Italia. El monumento estaba culminado por una figura de valenciana y su argumento era mostrar a los argentinos los pormenores de una falla.
La misma noche de la quema asistieron al acto el Intendente y otras personalidades. Los fuegos artificiales y la quema de la falla fueron una apoteosis y de una emoción indescriptible. La prensa y las emisoras de radio informaron sobre la fiesta y hablar de Valencia se puso en la primera noticia de la información en Buenos Aires.

No hay comentarios:

Publicar un comentario