Estadistica: contador de visitas

lunes, 5 de julio de 2010

1967. Falla plaça Doctor Collado





Una de tres falles plantades
per l'artista de Gandia,
Eugeni Micó Lloret,
en la plaça del Doctor Collado.


Falla amb el lema:
La gran pesca,
11e premi de la Secció Especial
de l'any 1967.


C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Micó Lloret, Eugeni. Títol: La gran pesca. Comissió: Doctor Collado. Any: 1967. Suports i dimensions: 1 fot, 10,50 x 7,50 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

L'argument era un joc de sàtira fallera al·lusiva a la pesca i als humans convertits en diferents espècies de peix. Bonítols al natural: dos xicots guapos. La pesca del llobarro: la migdiada dels nuvis en la platja, ben vigilats. Clòtxines: dos banyistes. Pesca publicitària: oferint creuers, sou a les mestresses, com també altres coses més. Pesca prohibida: tresors de contraban (freses de tonyina, moixama, caviar...). A riu regirat... s'enriqueixen amb les falles, el comerç, la indústria i l'hosteleria. Aladrocs en vinagre: una parella de negres de boca prominent. Gran pesca d'Espanya: el turistes, que la contemplen embaladits. El cos central i la rematada del monument el formava sobre un far, una onada marina i sobre ella un rai de pescadors de perles que han pescat la més bonica: València i el seu Micalet.
En la porta del far estava situat el ninot que es va presentar a l'exposició: un vell llop de mar amb gorra de capità i fumant una pipa.
Eugeni Micó Lloret va plantar dues falles més per a la comissió del Doctor Collado, les de 1966 i 1968.

No hay comentarios:

Publicar un comentario