Estadistica: contador de visitas

lunes, 6 de septiembre de 2010

1947. Falla Reina, Pau, Sant Vicent



La falla va concursar en la Primera Secció amb el lema: "Manoll de contes valencians" i presentava en el cos central d'elevació un element clássic molt del gust de l'època.

Dels premis de la seua secció va aconseguir un dels tres accèssits que es van concedir aquell any.

L'autor és l'artista faller Fernando Guillot Bulls.


C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Guillot Bulls, Fernando. Títol: Manoll de contes valencians. Comissió: Reina, Pau, Sant Vicent. Any: 1947. Suports i dimensions: 1 fot, 13 x 8,50 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ

Sobre un cos central amb capitell i uns llibres, que representaven les tradicions escrites, coronova la falla, el Tio Nelo, un llaurador que acompanyat de fills i netes, els alliçonava sobre els contes que són mentida, per la qual cosa s'ha de viure sempre alerta, perquè tot el que resplendeix no és or. Com era el cas de Vicenteta, que se'n va anar a servir a València i hui és una senyoreta. O el de Pepico, que pintava ninotets per les parets i després tenia pretensions de pintor cubista.
Igualment eren contes mentirosos, la possibilitat que als artistes el donaren el Palau de Dos Aigües. Com ho eren, els moltíssims projectes de la desitjada nova urbanització de la plaça de la Reina. Un altre conte era el venedor ambulant de teles amb la seua mercaderia de contraban i la venedora de llet, que omplia el pots a la font. També eren a vegades conte, alguna de les rifes de les falles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario