Estadistica: contador de visitas

miércoles, 6 de octubre de 2010

1954. Falla plaça Doctor Collado


L'any 1954 va tenir motiu per parlar de l'il·lustrador i humorista gràfic, Josep Soriano Izquierdo, autor de nombrosos projectes per als més reputats artistes, perquè va debutar de forma independent en la Secció Especial com artista faller. La falla va dur per lema: "Sempre plou ahon no hi ha... " per a la plaça del Doctor Collado.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Soriano Izquierdo, Josep (1908-1996). Títol: Sempre plou ahon no hi ha... Comissió: Doctor Collado. Any: 1954. Suports i dimensions: 1 fot, 11 x 10,20 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
En la part central es podia veure un enorme pantà ambulant sobre rodes per poder ser transportat al lloc on ploga a cànters, ja que al lloc on estan situats el pantans la pluja era escassa. En la rematada una xeringa dels especuladors es xuclava l'aigua d'un núvol, cosa que feia a un angelet cridar S.O.S. d'auxili.
En les escenes, una granota feia testament i la Junta Reguladora de Regs i Pantans reunida per tractar la sequera estava amb l'aigua al coll. Altres projectant nous pantans a la llum d'un quinqué. Però això, és aprofitat per molts estiuejants, que s'instal·len en un pantà com un lloc sec i propi per curar-se les dolències reumàtiques. En un d'ells se celebra una funció d'opera a gran gala amb la finalitat d'atraure els núvols per veure si plou. A València, amb una reproducció de la Porta dels Apòstols, el Tribunal de les Aigües molt preocupat, llegeix El Zaragozano.

No hay comentarios:

Publicar un comentario