Estadistica: contador de visitas

lunes, 6 de diciembre de 2010

Les Solucions a la Setena Participació Sabuts de Falles

La fotografia ha estat identificada i ha obtingut contestació a les preguntes.

Les respostes correctes a les tres preguntes formulades, són:

Falla Joan d'Aguiló - Gaspar Aguilar de la Secció 3ª A plantada l'any 1956 amb el lema: "Exportació valen- ciana" i realitzada per l'artista faller Vicent Tortosa Biosca.

Juanjo, ha donat la contestació adequada a les tres preguntes formulades. La nostra felicitació per ser un Sabut de Falles.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Tortosa Biosca, Vicent (1907-1992). Títol: Exportació valenciana. Comissió: Joan d'Aguiló - Gaspar Aguilar. Any: 1956. Suports i dimensions: 1 fot, 10,5 x 7,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

L'Escenificació figurativa de la falla lloava els principals productes valencians de l'exportació: la taronja, les hortalisses i la paella com a plat gastronòmic més conegut. En el coronament un valencià introduïa l'arrós d'una paella en un pot de conserva preparat per a volar a l'extranger. Al cos central entre basquets plens de taronges es desenvolupaven les escenes que magnificaven les excel·lències dels productes més famosos d'origen valencià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario