Estadistica: contador de visitas

miércoles, 5 de enero de 2011

1944. Alzira. Falla Doctor Ferran



L'any 1944 va ser decisiu en la trajectòria de la història fallera d'Alzira, per tres raons: En primer lloc perquè es nomena la primera fallera major de la ciutat: Maria Virtuts Piera Muñoz. El segon per la publicació de la primera revista oficial fallera. En tercer lloc perque, el 29 de gener, es constitueix el primer organisme rector de la festa, la Junta Local Fallera. La presidència va recaure en Antonio Martínez Benedito.
.
C. de DOCUMENTACIO
.
Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: La Comissió Fallera. Títol: Cant a Alzira. Comissió: Doctor Ferran. Any: 1944. Suports i dimensions: 1 fot, 9 x 6,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
Verset que acompanyava a l'esbós:
Ni en les arts guanyen tant mils
com diuen que pot guanyar-se
estraperlant pernils.
Dels premis adjudicats per l'Ajuntament, la Falla Doctor Ferran aconseguí el segon premi i la dotació econòmica de 1.000 pessetes.
La comissió s'havia fundat l'any anterior, presidida per Lluís Suñer Sanchis. L'equip artístic de la falla el formaven: Vicent Aledón, pintura; Josep Garcia i Josep Clemente, fusteria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario