Estadistica: contador de visitas

sábado, 5 de febrero de 2011

1931. Falla plaça Lope de Vega

La falla reproduïa el Pavelló sobre la mar del Balneari Les Arenes. Una estructura de fusta construïda el 1922 per Carlos Cortina i pintada en blanc amb alguns detalls en blau. La sàtira va retratar els estiuejants de València que freqüentaven aquelles instal·lacions en els mesos de més calor. Premi Accèssit de 500 pessetes.
.
C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Miró. J. Títol: El Faba de Febo en les Arenes. Comissió: Plaça Lope de Vega. Any: 1931. Suports i dimensions: 1 fot, 8,5 x 13,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ
En l'últim terç del segle XIX es va implantar la moda del bany d'onades de mar amb finalitats terapèutiques. Això va produir que, es contruira el balneari de Les Arenes i després el seu pavelló flotant, inaugurat el 28 de juny de 1922. I l'esmentat popular establiment va donar nom a la platja. En el record també van quedar, les barraques alçades amb taulons de fusta i lona, que es desmuntaven al final de l'estiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario