Estadistica: contador de visitas

domingo, 6 de febrero de 2011

Les Solucions a la Novena Participació Sabuts de Falles

La fotografia ha estat identificada i ha obtingut contestació a les preguntes.

Les repostes correctes a les tres preguntes formulades, són: L'escena pertany a la falla Comte Salvatierra - Francisco Banquells, plantada l'any 1931. L'autor de la falla és Vicent Benedito i tenia per lema: "La Tortà del Dimoni desficiós", premiada amb el primer premi disputat amb la falla de Carlos Cortina per a la plaça del Mercat Central.


Juanjo amb la corroboració de Simón han contestat adequadament a les tres preguntes formulades. La nostra felicitació per ser uns Sabuts de Falles.
.
C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Benedito Baró, Vicent (1884-1956). Títol: La Tortà del Dimoni desficiós. Comissió: Comte Salvatierra-Francisco Banquells. Any: 1931. Suports i dimensions: 1 fot, 11,5 x 15,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
La representació del pecat de la peresa és molt exquisida i tota la figuració realitzada amb molt bon domini escultòric.
Una dona reclinada sobre una tortuga en postura indolent i relaxada. Reafirmada pel cap estirat arrere amb els ulls clucs, que en relació amb la posició dels braços, indiquen i espressen ensomni i apassionada entrega a un ambient de refinada melangia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario