Estadistica: contador de visitas

sábado, 5 de noviembre de 2011

1906. Falla plaça Mariano Benllire



Elevada en el seu pedestal, al peu del qual es troben l'Art i diverses al·legories, hi ha una cantant provocativa en actitud de ballar un tango.









C. de DOCUMENTACIÓ


Autories/Autor fotografia: Gómez Durán, Francisco. Autor reflectit: Guillem Viguer, Pedro (1874-1941) i Silvestre, Fernando. Titol: Crítica del arte teatral. Comissió: Plaça de Mariano Benlliure. Any: 1906. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

Una caricatura de l'artista del gènere chico, Julia Fons, molt popular a València, a dalt d'un pedestal retolat amb noms d'obretes d'èxit, marcant el ball del tango representava l'art teatral modern. A la base, la musa de l'art dramàtic, plora. Al seu voltant es veien escampats diversos atributs del teatre antic oblidats i rosegats pels ratolins.
El dijous 15 de març es va inaugurar el nou Saló Cinematògraf Central, amb la intencionalitat de l'empresa de projectar les mes modernes pel·lícules i amb el confort que requereix el més refinat gust. Segons les cróniques les pel·lícules es van projectar sense notar-se l'oscil·lació dels quadres que tant molestaven a la vista. En acabar l'exhibició de les pel·lícules, l'empresa va obsequiar als assistents a un lunch.
L'activitat creativa cinematogràfica no tardarà també a ser un tema recurrent per a la sàtira fallera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario