Estadistica: contador de visitas

domingo, 6 de septiembre de 2015

1941. Falla plaça sant Jaume, Falla plaça Mercat Central, Falla plaça Molí de Na Robella. Falles 1941

El llegat i el patrimoni material de la festa de les falles.
  • Material gràfic: fotografia, esbossos, cartells.
  • Material literari: revistes i llibrets.
  • Els Ninots indultats
  • La Pirotècnia i la Música



C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Mas Mari, Regino (1899-1968). Titol: Pel·lícules espanyoles a base de castanyoles. Comissió: Plaça sant Jaume. Any: 1941. Suports i dimensions: 2 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Vidal Moreno, Enric (1904-1974). Titol: L'u i el dos. Comissió: Plaça Mercat Central. Any: 1941. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 13 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: González Latorre, Modesto (1909-1996). Titol: Refrans valencians. Comissió: Plaça Molí de Na Robella. Any: 1941. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


Esbós: Arxiu Municipal València.              Foto: Josep J. Coll
C. d'INTERPRETACIÓ
La falla tenia construcció hexagonal i en les sis plataformes de base es representaven sis refranys. En la primera: Ensenyar al que no sap; a més de refrany és obra de caritat. En la segona: Lo secret no dura a on el vi reine. En la tercera: Si vols estar be en el amo, fes-te amic de l'ama. En la quarta escena: En l'estiu tot lo món viu. En la cinquena escenificació era el refreny: Lo que tinc en l'olla trac en lo cullerot. La representació de la sisena escena estava dedicada al refrany: La vella sentències que pa tot tenia tapaora. Sobre els decorats de les escenes s'elevava el coronament amb un grup d'enormes hortalisses en actitud humanitzada de casament per a la figuració del refrany: Ametlles, confits i cendres en els dits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario