Estadistica: contador de visitas

domingo, 10 de septiembre de 2017

1906. Falla Convent Jerusalem i Matemàtic Marzal.

El llegat i el patrimoni material de la festa de les falles.
  • Material gràfic: fotografia, esbossos, cartells.
  • Material literari: revistes i llibrets.
  • Els Ninots indultats
  • La Pirotècnia i la Músic

100 ANYS DE L’ESTACIÓ DEL NORD. 1917 - 2017

L'estació del Nord de Valencia projectada el 1906 és l'obra més coneguda i reconeguda de l'arquitecte Demetrio Ribes Marco (1875-1921). És l'exemple més monumental i representatiu de la seua etapa modernista, i és, al seu torn, un paradigma del moviment Sezession. Aquesta estació que va ser inaugurada el 1917, és també un dels monuments més representatius de la ciutat de Valencia i el primer que coneix el visitant que es desplaça amb ferrocarril.

L'estació del Nord en la crítica i la sátira de les Falles


Descripció: La falla escenfica la petició ciutadana del trasllat de l'Estació del Nord. Un grup de veïns han emplaçat una bateria davant de la porta principal d'entrada a l'estació i estan a punt de disparar una canonada i tirar en orris l'antic edifici. Un empleat amb gorra galoneada treu el cap a la porta i crida perquè no disparen i assegura que l'Estació serà traslladada de seguida.
C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: La Comissió Antoni Navarro i Fernando Silvestre. Titol: El traslado de la Estación. Comissió: Carrers Convent Jerusalem i Matemàtic Marzal. Any: 1906. Suports i dimensions: 2 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

No hay comentarios:

Publicar un comentario